teisipäev, juuli 31

Ja roosa kotike kah

Leidsin üles ka roosa koti, mis samas stiilis tehtud. Väiksem.


Lasen siin muudkui aga vana rasva peal ja uusi töid üldse ei postita. Pean tunnistama, et ei olegi midagi pooleli... või ei - valetan! On küll pooleli, aga pooleli see vist jääbki. Hakkasin suve algul topi tegema, selline suht tavaline ülevalt heegeldatud bikiiniosaga ja alla kudusin pitsmustri, aga nagu ikka, ei ole suutnud ma lõngaga arvestada. Ja juhtus see, mis ilmselt juhtuma pidigi - lõng sai otsa... ja poest kah, jälle... Aga ma ei viitsi sebima ka hakata. Nagunii saab suvi varsti läbi ja mõtted juba suunduvad sügise poole. Ja see top mulle nii väga ei meeldi ka. Las siis läheb nii nagu läheb, kui leian lõnga, koon valmis. Ja kui ei leia, pole ka miskit hullu.

Tegelikult üritangi siin uue töö peale saada. Oli kohe päris mitu varianti, mida teha. Aga kõike ei jõua. Ja mõne ideega on nii ka, et tuleb kohe ära teha. Kui seisma jääb, läheb käärima.

Kolasin netis ringi ja avastasin, et raglaanlõikega saab päris põnevaid asju korraldada. Ma pole ühtegi raglaani varem teinud. Tundus kuidagi keeruline, aga kui lähemalt uurida, siis võibolla et lihtsamgi veel kui tavaline kahandamisega kampsun.

See pluus siin pildil on üks armsamaid näiteid (et asi aus oleks, siis pärineb muster siit lehelt). Kudumisõpetus on muidugi tasuline. Iseenesest mitte väga kallis, nii mingi ca 60 eeku, kui ma õieti arvestasin. Aga no milline jamamine selle tellimisega... Mõistlikum on vist ise nuputama hakata. Niipalju, kui ma erinevatest blogidest teada sain, on see kootud ringvarrastel ühes tükis ülevalt alla. Sellisest asjast kuulen esimest korda. Heal juhul mõtlen ma ikka tükkhaaval kududes asja välja... aga võibolla ei olegi see ühes tükis kudumine nii raske...


Ühesõnaga - mulle tundub, et olen oma uue projekti leidnud, mille üle pead murda. Ikka kipub mul viimasel ajal olema nii, et hakkan mingi pildi järgi kuduma. Mõnes mõttes ongi just huvitav - õpib ka kindlasti rohkem, kui sõrmega järge ajades.

Jõudsin siin kavandamisega vaikselt algust teha:


Saab siis näha, kas asjast ka asja saab...

teisipäev, juuli 24

Sinine pidulik kotike

Puhkus läbi ja tagasi töiste asjade maailmas. Ei viitsinudki puhkuse ajal näputööd teha. Ostsin küll lõnga ja tuhnisin ajakirjades, aga õiget tunnet ei tulnud peale ja nii ta jäi. Leidsin aga ühe varem tehtud töö - heegeldatud kotike. Siuke pikulikumat sorti.

Pealt kaunistatud litrite ja lilledega (mis ei ole paraku enda tehtud, Abakhanist ostetud) ning sangadeks kasutasin pärlpaela.