neljapäev, veebruar 28

Mrs Darcy valmis

Mudel: Mrs Darcy (õpetuse leiab siit)
Lõng: Jil (100% villa), lillakaspunane ja Kido Mohair (71% mohääri, 29% polüamiidi), lilla; kokku kulus lõnga villast ca 250 g ja mohääri pisut üle 50 g
Vardad: nr 4,5
Detailid: nööbid (ostetud Abakhanist)

Tegelikult läks kudumine väga kiiresti. Niimoodi õhtuti nokitsedes - ma usun, et üks nädalake alustades esitükist kuni viimase nööbi etteõmblemiseni. Muidugi võttis ettevalmistus koos proovilappidega kauem aega. Ausaltöeldes ma ikka lõpuni välja muretsesin selle lilla tooni pärast, tundus liiga intensiivne ja pigem pidulik kui argipäevane. Aga nüüd kui valmis ja ka seljas käinud, tunnen ma ennast selles päris hästi.


Üle kõige meeldib mulle see, kuidas kampsun näpuga katsudes tundub. Kahju, et seda siin blogis kuidagi edasi anda ei saa - väga pehme ja mõnus:) Kindlasti tahtsin ma kududa villasest lõngast, kuna eelistan alati looduslikke lõngasid kõikvõimalikele keemia-imedele ja teiseks on minu suureks-suureks lemmikuks saanud mohäär - vaatamata avarale dekolteele oli mul selle kampsuniga tõeliselt soe. Muidugi peaks siia juurde ikkagi ka miski sallikese otsima, sest praegusel aastaajal (talv oleks muidugi nüüd liiast öelda) on nii palja kurguga ringi käia paha-paha.


Kõige tüütum kogu loo juures oli kokkuõmblemine. See osa meeldib mulle üldse kudumise juures kõige vähem. Katsetasin enda jaoks uut meetodit, mille kudumisraamatust leidsin - õmmelda silmushaaval töö paremalt poolt. Aga see võttis nii kaua aega ja oli tõenäoliselt kõige stressirikkam moment, mis ma läbi pidin elama. Eks tegelikul kokkuõmblused on ka selline asi, mis töö kvaliteedi reedab - kui on ikka näha, et on susserdatud-vusserdatud, siis võib see kogu üldmulja ära rikkuda. Olgu kampsun kootud kui perfektselt tahes. Positiivses plaanis vaadates - on veel, kuhu areneda.


Mul on kahju, et ma rohkem päikesepaistelisi pilte ei saanud teha. Peale esimese. Ühel hommikul täiesti ootamatult oli ilus ilm ja jõudsin siva hommikul enne tööle tormamist paar klõpsu teha. Aga sealt sai vaid ühe pildi ja ülejäänute jaoks ei jõudnud ma enam päikest ära oodata - tahtsin juba uut kampsunit ka ülejäänd maailmale näidata:)

***

Lisatud 29. veebruar:

Ja päike tuli:) Jälle hommikul vara ja kiirustades tegin pildid, aga kui keegi soovib lähemalt uurida, siis ehk on need veidi paremad kui eelmised. Ma juba väga-väga ootan kevadet ja valgemat aega, et saaks oma käsitöötegemisi paremini jäädvustada. Ja et oleks üldse rohkem energiat ja parem tuju:)

laupäev, veebruar 23

Mrs Darcy lõpusirgel

Siin pildil on mul veel viimane varrukas pooleli.


Aga siin on juba tagatükk ja esitükid valmis ja ka kokku õmmeldud. Soonikust servaga tegingi nii, et kudusin sooniku osa eraldi edasi ja siis õmblesin seljatüki külge.



Nagu ikka, tahaks juba kangesti selga proovida, et kuidas ja kas üldse istub... Siiani on proovides norm tundunud, aga päris lõpptulemust ikka enne ei tea, kui kõik valmis. Mõne koha peal on kudumine suht kummaliselt kulgenud. Ma kohati püüdsin küll ka õpetust jälgida, aga see tundus mulle veidi... võõras... Nt. tavaliselt varrukat kududes ma ikka kasvatan ca iga 4. või 6. rea tagant, aga selle kampsuni puhul kasvatasin ma ainult 2 korda! Ja varrukakaar tuli ka päris naljakas... noh, kui seljas istub, siis pole vahet. Võib ju veidi teistmoodi ka tehtud olla.

esmaspäev, veebruar 18

Uus projekt

Valisin roosade seast lõpuks lilla. Ma pole vist ühegi kampsuni tarbeks niipalju mõtetuid lõngatokke ostnud. Põhiprobleem oli selles, et ma tahtsin mohhääri villase lõngaga kokku kududa ja suht raske oli leida omavahel sobivaid toone. Ikka üks on sinakam ja teine kollakam või punakam jne. Tegelikult küll avastasin, et tulemus võib päris põnev tulla, kui kududa kokku täiesti eri toonides lõngad, aga ma ise üldiselt väga kirjut pinda ei armasta. Praegu koon kokku tumepunast veidi roosaka alatooniga villast lõnga ja tugevat kärtsu lillat mohhääri. Tulemusega olen päris rahul, sest need toonid ei kakle omavahel, vaid tekib hoopis mingi selline huvitava lillakas varjund... raske seletada, veel raskem pildi peale püüda. Tegelikult ei ole need lõngad nii toon-toonis, nagu pildi peal tundub olevat.


Ja kusjuures üks huvitav fakt veel, mida olen ennegi märganud, et täpselt sama sorti lõng on erinevates toonides ka katsudes erinev. Ehk siis kui kudusin lilla proovilapi ja siis võrdluseks samadest lõngadest teist tooni roosa proovilapi, siis oli roosa tunduvalt paksem ja jäigem kui lilla. Oleks pidanud võtma numbri võrra suuremaad vardad.

Ja kampsunist endast - tegemist Mrc Darcy mudeliga, mille kohta leiab pildid ja õpetuse siit. Mulle kohe väga-väga hakkas see mudel meeldima, ainult ma ei suutnud ette kujutada, mis värvi ta minul olla võiks... Päris üks-ühele õpetust ma järginud ei ole, kohandasin veidi vastavalt oma vajadustele. Esimene tükk on mul valmis ka juba.


Tegelikult on valmis ka teine külg ja pooleli juba seljaosa. 4,5 varrastega edeneb kudumistöö päris kiiresti. Esimest korda otsustasin ma kududa soonikust serva kohe koos esitükiga. Ehk et siis ma ei nopi enam hiljem ringvarrastele ääresilmuseid, et serva kududa. Ma ei saanud päris täpselt õpetuses sellest osast aru, et kas seal samamoodi tehtud. Igatahes ei suutnud ma tuvastada seda momenti, kus ta oleks serva eraldi kudunud. Mõte pole sugugi paha, sest see serv jääb igati esinduslik. Pean vaid veidi mõtlema, kuidas ma seljaosal kaeluse juures olukorra lahendan. Ilmselt koon esitükkidel serva osa edasi ja siis õmblen lihtsalt seljaosa külge kinni.

neljapäev, veebruar 7

miskit ikka podiseb kaane all

Päris tegevusetult ei istu. Olin pikka aega kahevahel, et mida kududa. Üks tumesinine idee ja siis üks roosa idee:) Tumesinise jätsin praegu sinnapaika, see oleks rohkem nagu talve teema. Aga kuna õues linnud laulavad ja päikest kah on vahel näha, siis otsustasin roosa kasuks. Praegu koon proovilappe ja valin täpset tooni välja. Kui kõik hästi läheb, siis on siia peagi jälle ka miskit asjalikku postitada.