neljapäev, mai 29

No lõpuks ometi sai valmis!

Mudel: Seamless Hybrid by Elizabeth Zimmermann
Lõng: Bergere de France Sport (51% puuvill, 49% akrüül), tumesinine ja hall, kokku kulus 450 g
Vardad: ringvardad nr 4,5 (kaeluse jaoks nr 4)

Peale pikka pausi saan lõpuks ometi midagi jälle nö esitleda. Nagu kuskil juba varemgi mainitud sai - idee otsa komistasin Brooklyntweedi blogis. Minu meelest üks stiilseimaid meestekampsuneid üldse, siuke lihtne ja konkreetse joonega. Eriti meeldivad mulle õlapealsed. Ja eriti-eriti meeldib mulle, et ei pea midagi õmblema. Nojah, väljaarvatud selja taga ja kaenlaalused. Isegi vaatamata suurele pusimisele varrastel jõudsin ma lõpuks ikkagi otsusele, et lõpptulemus kaalub asja üle.


Tuleb tunnistada, et seekord sai jälle pildi järgi nuputatud (mis on alati tegelikult väga põnev), aga otsustasin lõpuks ikkagi raamatu ka ära tellida (Elizabeth Zimmermann "Knitting Without Tears"). Olen ikka naljatilk küll selles suhtes, et kõigepealt pusserdan ise valmis ja siis tellin õpetuse ka ära :)) Aga nii siin-seal tahaks teada, kuidas asi tegelikult käib, sest mulle tundub, et kohati sai ikka kilplase tööd tehtud. Ja kuna mulle hilisem tükkide kokkuõmblemine väga ei istu, siis loodan, et ehk saan sealt veel ideid igast seamless-projektide jaoks.


Üks suuremaid murelapsi oli kuklataguse tegemine. Seda oleks vaja veel harjutada. Mul ikka kippus kiskuma ja päris sirget joont ma sinna ei saanudki. Keskkoht on ära näha. Kuigi pressimine tegi lausa imesid. Kui ma kogu loo varrastelt maha sain, siis esimese matsuga oli küll kassiahastus - no ei näinud see asi kohe kuidagi välja. Aga peale aurutamist-pressimist võttis kampsun täitsa kaubandusliku välimuse, ma poleks uskunudki.


Servad tegin halliga. Mulle väga meeldis Brooklyntweedi teist tooni äärte idee, lisab kogu loole sellise mõnusa aktsiendi. Aga ma tahtsin, et need teist värvi servad rohkem välja paistaksid, nii et mitte ainult seest vaid ka esimene rida väljastpoolt on tehtud halliga. Ja niimoodi kõik servad - nii alläär, varrukad kui ka kaelus.


Tegelikult see kampsuni kudumine ise nii väga palju aega ei võtnudki, aga mul juhtus viimasel ajal igasugu muid asju ette tulema ja sellepärast jäigi asi pikemaks seisma. Palju uusi ideid on kogunenud, nii et ei teagi kohe, mida järgmiseks välja valida.

***

So, it seems to be that here's some English speeking people who come to read this blog and probably don't understand a thing! To fix that problem I try to start writing in English as well. I haven't use to do this so I'm sorry if my language isn't always correct. But I hope I will get better:)


This is a seamless sweater by Elizabeth Zimmermann. I got the idea and inspiration from Brooklyntweed. I really love this pattern, so simple and stylish (which usually men's sweaters are not). And the best part is that I do not have to sew anything. I love knitting but not so much sewing pieces afterwards. The most difficult part for me was the neck line on back side. Especially getting both saddles together. At first it didn't come out very well but after blocking the result wasn't so bad at all. Anyway that part needs to be practised more.

I decided to use a turned hem at sleeves and body as Brooklyntweed did and also to use a different color. I just wanted the color to be more visible and so it's no just inside but also the first line is knitted with gray. Just a little detail.

neljapäev, mai 22

Pusin kampsuni kallal

Mõtlesin, et enne siia ühtegi piuksu et tee, kui pole midagi näidata. A näe ikkagi...

Kampsun on mul lõpusirgel, eile maadlesin kaeluse kudumisega. Küll oli pusimine. Täna on veel vaja lõpetada (ma loodan, et mul ikka on aega täna) - ma ei kannata oodata, millal see valmis saab. Tahaks näha, kas üldse on asjal ka mõtet olnud ja kuidas seljas istub ja kas üldse tulevasele omanikule meeldib? Kõik siuksed tüüpilised paanikahood, mis kudumise käigus tekivad.

Aga mulle tundub, et ülevalt alla raglaani kududa oli kuidagi nagu lihtsam. Igatahes sujus see protsess tükkmaad valutumalt. Iga asi on ikka mitme otsaga - ühest küljest pääsen ma tüütust kokkuõmblemisest, aga samas millist vaeva peab varraste peal selleks nägema...