esmaspäev, august 18

Katsetused tekstiilivärvidega


Pisihaldja tegemised nakatasid sedavõrd, et ma tahtsin ise ka järgi proovida, kuidas on tsärgile joonistada. Päris esimene katsetus näitamist ei kannata. Teisega võin ma juba rohkem rahule jääda. Kujunduses kasutasin Muhu rahvuslikke motiive.

Värvilise osa tegin tekstiilivärvidega (Lefranc&Bourgois TEXTIL): ringi saamiseks kasutasin šabloone ja eri värvi triibud tupsutasin švammitükiga (kasutades triipude saamiseks ka paberitükkidest šabloone). Aega võttis, aga ma usun tulemus on seda väärt.



Ja siis jõudsin raskema osa juurde - Guttaga (Pebeo Gutta) joonistamine. Ilmselt vajab see veidi harjutamist, igatahes ei tulnud see üldse nii hästi välja kui olin oodanud. Mõne koha peal joon katkes ja mõne koha peale sai jälle liiga palju Guttat... ja käsi värises kõik see aeg ning kujundid tulid enam kui kõverad. Aga noh, alguse asi ma loodan. Kogu lugu sai triikimisega kinnitatud, nii 5 min ühelt poolt kui 5 min teiselt poolt. Vähemalt proovilapi peal oli näha, et 40 kraadise masinapesu peab küll selline asi vastu. Räägitakse, et ka 60 kraadi on täitsa ok.


Ainus asi, mis mind pisut häirima jäi (lisaks neile kõveratele Gutta joontele) on see, kuidas värv nagu kipub murenema kui riie vähegi pingule läheb. Ma ei tea, kas "murenema" on nüüd õige sõna... aga on näha, et värv pole just iga riidekiu vahele läinud ja venitades tulevad peend valged praokesed nähtavale. Võibolla on see normaalne - aga võibolla oleksin pidanud riiet värvimise ajal pingutama... kui keegi teadjam inimene juhtub seda siin lugema, siis igasugu asjakohased kommentaarid on teretulnud:)

***

My experiments with textile colors. The colored circle has been made using Lefranc&Bourgois TEXTIL and the black lines with Pebeo Gutta. I used stencil to get the circle shape and color stripes. This was the easiest part. Drawing with Gutta was much more trouble for me - all the lines seems to be too curved... sometimes there was too less Gutta and sometimes too much... I think that part needs to be practised more. But for the start I think I can be quite happy with it and hope that next time will be better:)

laupäev, august 16

Pärlid-pärlid...

Otsustasin vahepeal midagi uut proovida. Las kudumine jääb rohkem sügise ja talve peale, praegu tahaks teha midagi pisikest ja armsat ja ilusat... ja et kiirelt valmis saaks:) Ühesõnaga ostsin pärlid, traadi ja tangid ning hakkasin käevõrusid meisterdama. Lihtsa käevõru õpetuse leidsin Helmehaldja töötoast. Ehk siis kõigi käevõrude tegemiseks on kasutatud eelpainutatud traati, millele on lükitud erinevad helmed.

Üks pidulikum käevõru roosadest klaaspärlitest:


Naturaalsetes toonides käevõru puuhelmestest:


Ja erinevad käevõrud pisikestest seemnehelmestest:





***

I'm taking a little break of knitting and crocheting and trying some new things like making jewelry. Here's some bracelets made of memory wire and different beads.

pühapäev, august 3

Puhkus läbi ja top valmis

Oli päris pikk paus siin vahepeal. Mõtlesin küll, et puhkuse ajal vardaid nurka ei viska jne, aga ikkagi oli muid tegemisi. Ja hea ongi. Vahepeal on lihtsalt vaja puhata. Oma suvise topi sain siiski valmis. Ja hakkas seljas istuma küll.

Mudel: minu enda disain
Lõng: Katia Espiga (50% puuvill, 50% akrüül), rohekas, beez, helesinine, heleroheline, punane ja naturaalne valge, kokku kulus võibolla kuskil 150 g ehk
Heegelnõel: nr 3


Kehaosa heegeldasin põikipidi, kuna tahtsin saada püstiseid triipe. Põhiliselt ühekordsetest sammastest, aga et top rohkem kehakuju järgiks, siis kohati heegeldasin pool rida tavaliste kinnissilmustega. Nii et ülemine osa on veidi kitsam kui alumine osa.


Õlapaelad heegeldasin ka ühekordsetest sammastest ja korra veel ka kinnissilmustega üle. Kaunistuseks heegeldasin esiosale veel pisikesed lilled. Algul muretsesin, et top jääb liiga jäik. Umbes nagu korsett, aga polnd viga. Espiga on piisavalt pehme lõng, et sellepärast küll muretseda pole vaja. Kui just ise hirmtugevalt ei heegelda.


***

I had a little summer vacation and that's way here's been so quiet. But this is my summer top, finished and ready to wear. I used Katia Espiga for the yarn and it turned out quite well. Feels good to wear it:)