esmaspäev, september 22

Siin ikka toimub miskit

Ja jälle olen suutnud niiiii pika pausi blogimisse sisse jätta. On küll olnud siin vahepeal igasugu muid tegemisi, aga õnneks on jäänud aega ka oma hobide jaoks. Nii et olen vahepeal veel ehteid teinud - katsetasin lisaks eelpainutatud traadile ka elastikpaelaga ja jäin väga rahule. Hea lihtne teha ja mugav kanda. Aga lisan siia portsu pilte, et oma pikka blogimisvõlga tasuda:)

See kaelakee on tehtud klaaspärlitest, lükkisin pärlid helmeniidile, lõpetasin otsad kalottidega ning kõige otsa vedrukinnitid:


Siin on kaks käevõru elastikpaelal:


Ühe sinise pluusi juurde oli vaja käevõru - tehtud eelpainutatud traadist, millele lükitud vaheldumisi helesinised ja läbipaistvad vikerkaarevärvilise kihiga seemnepärlid:


Ja siit paar kaelakeed, või peaks ehk ütlema kaelavõru - kasutatud eelpainutatud traati. Lõikasin lihtsalt piisavalt suure jupi traati ja ajasin pärlid peale, keerasin traadi otsad ära ning mingeid kinnitusi rohkem ei kasutanud. Seisab kaelas hästi, ainult et kipub tiirlema. Ma ikka sätin nii, et traadi otsad jääksid kaela taha, aga kuna võru on jäik, siis kipub ta ennast pöörama nii nagu tahab ja siis ma pidevalt katsun käega ja kontrollin ja pööran tagasi. See on ainus asi, mis seda tüüpi kaelaehte juures häirib. Aga eks see ongi just selle ehte omapära.






Kõik ehted on sellised lihtsad ja igapäevaseks kandmiseks. Igasugu ägedaid ideid on tegemise käigus muidugi tekkinud, kuid kõike ei jõua kohe korraga ära teha. Ja iga liigutuse jaoks jälle kulub igasugu ehtetarvikuid, mida vaja juurde muretseda. Siiani ei ole ma veel päris täpselt aru saanud, millist materjali mille puhul oleks kõige mõtekam kasutada - kõik need helmetraadid ja helmeniidid ja siis omakorda siidiniidid ja nailonniidid... silme eest lööb kirjuks. Ehk et siis avastada on veel palju:)

***

It's been pretty quiet here lately, I know. There's just so many other things to do. But luckily I found some time for my hobbies as well and here's some more jewelry. Mostly I've been using a memory wire but also discovering some new materials like elastic thread. I'm still trying to figure out all those wires and threads and strands... when to use, what to use... it feels like a long-long way to go.