neljapäev, jaanuar 22

vol 3 - Valge õlasall

Muster: blogist Roheline
Lõng: Alvita Silkid (72% super kid mohääri, 28% siidi), roosa, kokku kulus 75 g, Liann Lõngad
Heegelnõel: nr 3,5

Tegelikult valmis see sall kõige esimesena. Aga sai pildile kõige viimasena. Läks kingituseks emale.



Nüüd on nad siis kõik esitletud.

***

My third crochet shawl. This was the first one I made and the last one pictured. It was a gift for my mom.

esmaspäev, jaanuar 12

Ja hallikirjud kindad

Muster: ikka ise
Lõng:
Alvita Alpaka
(100% alpaka) - tumehall, helehall
Katia Alpaka (100% alpaka) - tumehall, hall, must
Liann Lõngad
Kokku kulus lõnga: natuke siit ja sealt, kokku ehk kuskil 75 g
Vardad: kindavardad nr 2


Vestist jäi lõnga üle. Niisiis otsustasin ka kindad kududa. Et koepind oleks tihedam, läksin etiketil soovitatust oma poolteist numbrit väiksemate varraste peale üle.


Sooniku osas kudusin kinda seljale sisse ka väikese lihtsa palmiku.


***

While I had leftovers from the vest I decided to knit some mittens as well. So the same yarn is used here (Alvita and Katia Alpaka). For more dense gauge I used smaller needles than suggested on yarn label (2 mm instead of 3,5 mm).

kolmapäev, jaanuar 7

Hallikirju vest

Vahepeal on mul tegelikult ka mitu uut asja valminud ja jõulupuhkuse ajal oli aega pilte teha. Ega ma kõike korraga näita. Ikka järjekorras.

Muster: enda disain
Lõng:
Alvita Alpaka
(100% alpaka) - punane, tumehall, helehall
Katia Alpaka (100% alpaka) - tumehall, hall, must
Liann Lõngad
Kokku kulus lõnga: umbes 200 g
Vardad: ringvardad nr 3,5 ja servade jaoks nr 2,5


Ilukuduja blogis nähtud müts inspireeris mind sedavõrd, et ma kohe pidin midagi mustrilist tegema. Vestid on iseenesest ühed tänuväärsed asjad. Erinevalt kampsunist ei muuda nad olemist kohmakaks, samas aga annavad mõnusalt sooja.



Ja et ikka päris kindlasti soe oleks, valisin lõngaks pehme alpaka. Ükskord kudusin endale alpakast kindad ja olin väga rahul. Sõrmed ei külmetanud. Otsustasin siis, et sellest lõngast tuleb kindasti tulevikus veel midagi teha.


Vesti mustrid on kokku vaadatud siit-sealt ja ega siin midagi keerulist ju olegi. Alumise osa kudusin ringselt ühes tükis (mulle endiselt ei meeldi tükkide kokkuõmblemine) ja siis eraldi esiosa ja tagaosa. Ainult õlapealsed on kokku õmmeldud. Keskosas kahandasin ka pisut, et oleks rohkem kehasse. Planeerisin sinna ka kõige suurema mustriosa ja vbl poleks isegi olnud vajadust kahandada, sest see mustrikord nagunii tõmbub kokku. Või õigemini ei lase kudumil venida. Ma küll olin lõngajooksudega ettevaatlik ja püüdsin neid võimalikult lõdvalt hoida, aga eks see ole mustrilise pinna omapära üldse, et see ei veni. Ühesõnaga sai vest ülitäpne ja ma hoian pöialt, et see edaspidi pesus palju rohkem kokku ei tõmba :P



***

Here's a vest I finished recently. Knitted in Alvita Alpaka and Katia Alpaka. I love vests cause they're very comfortable to wear. They keep warm well and at the same time give enough freedom to arms. The bottom part is knitted in one piece (in round) and the top front and back separately. I really-really don't like sewing pieces afterwards, it's so inconvenient and usually doesn't look good. The only seems here are on the shoulders, I can live with that:) The pattern has been gathered from here and there and basically this is my own design.

esmaspäev, jaanuar 5

Värvi ja lambavillast uude aastasse

Muster: enda disain
Lõng: lambavillane, erinevad värvid
Vardad: ilmselt nr 2, väga täpselt ei mäleta
ja heegelnõel nr 2 või nr 2,5


Jah, tegelikult on juba päris palju aega mööda läinud, kui ma need kuumaalused tegin, nii et ei mäletagi enam täpselt, mis varrastega kootud sai. Aga idee tekkis iseenesest, kui vaatasin kõiki neid lõngakerasid, mis vanast villavahetuse ajast jäänud. Tahtsin teha midagi pisikest ja värvilist. Lisaks värvidele miksisin ka erinevaid koepindu, kudusin ühtpidi ja teistpidi - ühesõnaga tundsin kudumisest puhast rõõmu:)


Kuumaalused on kahepoolsed, teine pool mõlemil ühevärviline, pooled omavahel kokku heegeldatud.


***

Here are few knitted tablemats. Actually those tablemats were done some time ago allready. The yarn used here is thin shorn. I wanted to do something little and colorful and so I came to the idea to knit tablemats. The pattern is my own. I just mixed different colors and textures, knitted two sides for both and crocheted them together in one piece.