kolmapäev, märts 25

Mõned neti leiud

Ei saa mitte enda teada jätta, leidsin MYpicot lehe, kus kokku kogutud hunnik heegelmustreid. Ja õpetused saadaval, tasuta. Eks muidugi igasugu õpetusi on mööda neti laiali saadaval ja kes otsib, see leiab, aga siin lihtsalt mõned sellised põhilised mugavalt koos. Ja mis mulle eriti meeldib - õpetused on esitatud skeemidena. Aru mina sellest ei saa, miks paljud õpetused on kirja pandud teksti kujul. Skeem on ju niipalju lihtsam ja kergemini haaratav. Kui veel edasi klõpsida blogi peale, siis leiab sealt ka üht-teist huvitavat.

Ja Ottobre blogib. Ostsin ka endale esimest korda selle ajakirja - päris mitu asja, mis seal silma jäi. Ja lugedes blogi, avastasin veelgi vähemalt ühe kleidi, mis väikeste muudatustega hoopis teise ilmega. Ja ootamatult armas:) Mulle väga meeldib, kui on ära näidatud erinevad võimalused ühest ja samast põhilõikest õmblemisel. Selles suhtes Ottobre poolt väga teretulnud idee, blogida kõigest sellest, mis ajakirja kaante vahele ei mahu.

***

I've found some useful sites, for example MYpicot where you can find some crochet patterns for free. Of course there's lots of patterns available in internet but I like that some basic patterns are all together here and the instructions are presented as diagrams. I prefer diagrams and don't like written tutorials cause diagrams are just so much more easier and quicker to understand.There's even more to discover when reading their blog.

And Ottobre has started a blog as well. I bought the last issue and found quite a few patterns I'd like to sew. And reading the blog I found at least one more dress that I like. Didn't notice the pattern in the magazine but with few modifications it's one of my favourites now. I find it very useful idea to blog about all this stuff that won't make it to the magazine.

esmaspäev, märts 23

Ilmselt viimased talvised

Muster: ise
Lõng:
Alvita Alpaka
(100% alpaka) - tumehall
Katia Alpaka (100% alpaka) - must
Liann Lõngad
Kokku kulus lõnga: kuskil poolteist tokki, ehk siis umbes 75 g
Vardad: kindavardad nr 2


Siit veel ühed sõrmikud, mis valmis kootud ja siiani esitlemata. Tuleb tunnistada, need on minu päris esimesed sõrmikud. Ei olnudki nii hull kui kartsin. Keeruliseks tegin ma asja ise - otsustasin, et vaja ikka väike muster ka sisse kududa ja siis kippus segamini minema, kõik see pöidlakiilu kasvatamine ja mustrilehe lugemine ja lõngajooksude jälgimine, et ei oleks liiga lõdvalt või liiga tugevalt. Teise kinda kudumisega just juhtusidki kõiksugu asjad, mis valesti saavad minna ja muudkui harutasin ja harutasin. Ja kirusin, aga otsustasin, et lõpuni tuleb kududa.


Algusesse tegin 1:1 triibulise sooniku - parempidised silmad tumehalliga ja pahempidised mustaga. Üldine toon kinnastel jäigi tumehall ja nii kinda seljale kui ka peopesale kudusin sisse ornamendi. Et lugupeetud meespool, kes kindad endale sai, neid ikka ka kannaks, siis sai see mustri osa tehtud väga tagasihoidlikult mustaga. Tegelikkuses on sama aimatav kui pildi peal.

Teist korda ma ilmselt sellise ühe suure ornamendi mustriga enam kududa ei viitsi. Olin hädas sellega, et kui lõngajooksud vähe pikemad olid, siis kippusid nad põimides siiski paremalt poolelt silmuste vahelt välja paistma. Ei osanud muud mõelda, kui et oleks pidanud veel tihedamalt kuduma.

Kuigi tihedad tulid nad küll ja koepind jäi selline väga mõnus. Pisut tuleb kindaid veel täiustada, kuna kootud kindad autorooli peal on libedad, siis plaanis peo poolele must seemisnahk õmmelda. Paraku ei ole ma veel nahka kuskilt leidnud, käin kaltsukates perioodiliselt kaupa uurimas. Miks ei võiks tavalises kangapoes nahka müügil olla? Kunstnahku muidugi on igat sorti, aga nö pärisnahka ei ole minule silma hakanud.

***

Last pieces from winter stuff - my first gloves. Made of Alvita Alpaka (dark grey) and Katia Alpaka (black). Knitting gloves was not that difficult than I had thought. But I decided to knit in some extra pattern and had some hard time with that part. I unknitted more than knitted. But they're finished off now. At the beginning I knitted 1:1 ribbon - purled stitches with black and right stitches with grey. The main color is dark grey and a little ornament with black in the middle. It's hardly to see but it was ment to be this way or they will never be used by the owner. I'm planning to sew some leather on the gloves cause while driving a car they quite slippy on the wheel.

esmaspäev, märts 2

Kevad ei ole kaugel

Tegelikult ma juba pikka aega tunnen kevadet õhus, vaatamata sellele, et viimaste päevadega suur ja paks lumi maha on sadanud. Ei kisu enam käpikuid või kampsuneid kuduma. Mõtted on hoopis kergemad ja värvilisemad:) Siin on pooleli üks kevadine-suvine projekt.



Olen aja jooksul ostnud erinevateks töödeks puuvillast lõnga ja loomulikult on tekkinud ülejääkidest juba pisike lõngakuhi. Ja kuhja vaadates tekkis idee. Kui valmis saab, siis täpsemalt.

***

The spring is not so far away! I just don't feel like knitting mittens or sweaters anymore. My mind is full of light and colors and here's a little project for spring-summer time in progress. For different reasons I have bought a lot of cotton wool and when looking all those balls I decided to do something about it. I will blog more about it when it's finished.