pühapäev, juuni 28

Suviselt linane


Et oma pikka-pikka blogimisvõlga vähegi tasa teha, siis kohe seelik, mille suveks õmblesin.

Lõige: Burda 02/2005, mudel nr 128
Kangas: 55% lina, 45% viskoosi, türkiissinine (Abakhan)
Kokku kulus kangast: pisut vähem kui 1,5 m (kangas ise oli lai umbes 1,5 m)
Lisaks veel üks sinine peitelukk (samuti Abakhan)

Seelik sai valmis vist juba kuskil aprillis ehk... aga blogimiseni jõudsin alles nüüd. Tundub, et seda tooni on väga raske pildi peale saada. Olen mitmeid kordi proovinud pildistada, aga pole kunagi tulemusega rahule jäänud.

Neil piltidel on värv ilmselt kõige lähedasem tegelikkusele:



Lõige iseenesest lihtne, koosneb ülemisest passe osast ja alumisest seelikuosast, mis altservast üsna laiaks ja avaraks läheb. Aga linane kangas vist ei olnud selle lõike jaoks just parim valik. Kipub kummaliselt hoidma. Järgmine kord, kui peaksin sama lõike järgi õmblema, tuleks kasutada ilmselt raskemat ja paremini langevat kangast.

Peiteluku õmblemine oli minu jaoks kõige suurem trikk. Pusisin ja pusisin, otsisin õpetusi ja uurisin poeseelikuid, kuni lõpuks selle kõige peale kokku sain tehtud. Kas tõesti peab peitelukku õmblema nii hammastiku lähedalt kui vähegi võimalik? Ma sõna otseses mõttes hoidsin hinge kinni kui õmblesin, et ometi nõel luku hammastiku pihta ei läheks ja pooleks ei murduks. Aga vaev tasus enda igati ära - tulemusega jäin rahule.


Üldjoontes jäin seelikuga rahule. Mõned pisiasjad on, mis ennast häirivad. Oleks vist rumal loota ka, et kui üle pika aja otsustad midagi õmmelda, siis ka kõik superhästi välja peaks tulema. Aga õmblemine on mulle viimasel ajal hakanud rohkem huvi pakkuma ja küll tegemise käigus õpib.

***

Here's been pretty quiet for a long time but I'm trying to change that :) This is my new skirt, made of turquoise linen (55% linen, 45% viscose). The pattern comes from Burda and is very simple. It was really hard to get the colors accurate on pictures so there's little differences to see. Basically I like the skirt. Only problem may be the fabric I chose. I think that linen is not the best choice for this kind of pattern, I should of used something more smooth, something better dropping. But I'm getting more intrested in sewing and next time I know better.