pühapäev, august 30

Jätkuvalt meretoonides

Valmistasin velvetjaki juurde ehtekomplekti - käevõru ja paari kõrvarõngaid. Helmehaldjast leidsin täpselt sama tooni meresiniseid (või mererohelisi - vaieldav moment) klaashelmeid. Kõrvarõngastele lisasin kontrastiks punased pärlid. Ma muidu kipun väga ühte värvitooni kinni jääma.



Stiil on tagasihoidlik. Tahtsingi, et erinevad suurused ja vormid mängima hakkaksid.


***

Made some jewelry for my marine blue (or marine green, however you name the color) velvet jacket. A bracelet and a pair of earrings. I made them very simple. As a contrast I added some red beads to earrings.

reede, august 7

Heegeldatud suvekott

Muster: ruudumotiiv ajakirjast Käsitöö, sügis 2006; kott ise
Lõng: erinevad puuvillased ja bambus lõngad
Liann Lõngad
Kangas voodriks: 100% linane
Kokku kulus lõnga: ei oskagi öelda paraku
Heegelnõel: nr 3,5 ja sanga jaoks nr 3

Motiivide heegeldamisega alustasin juba märtsis ja kilkasin sellest ka siin blogis. Aga valmis jõudsin koti alles nüüd.


Motiivide heegeldamine oli lõbus ja läks ruttu, aga koti valmistegemine jäi koguaeg toppama.


Projekti eesmärk oli ära kasutada lõngajääkisid, mis igast töödest üle jäänud. Ja loomulikult on üks selline suvine kott iseenesest praktiline idee. Alguses tahtsin teha hullult värvilist ja kärtsu. Et lõngajääke ju igasuguseid, tunneks ennast siis juba mõnusalt ja teeks ühe korraliku surra-murra. Aga ruudukesi heegeldades hakkasin ikkagi valima ja lõpuks meeldis mulle kõige rohkem erinevate beezide kooslus mõne erksama värviga.


Tulemus sai selline väga klassikaline. Selliseid kotte on netis leida palju. Aga idee ei peagi alati tehniliselt nii keeruline olema. Erinevate värvide ja lõngadega saaks siit palju põnevaid asju aretada. 9 heegeldatud ruutu ees ja taga, tahtsin et kott oleks pisut mahukam ja sellepärast heegeldasin külgedeks mõned sambaread. Sangad on heegeldatud kinnissilmustes, kahekordsest lõngast ja number väiksema heegelnõelaga. Loodan, et ka vastu peab.

Sangade kinnitamiseks olid alguses teised ideed - tahtsin kasutada puurõngaid koti ja sanga ühendamiseks ja siis heegeldada pikk sang, et saaks sanga üle pea tõmmata. Aga rõngad ei jäänud üldse hästi hoidma ja heegeldasin sangad lihtsalt koti külge. Ja kuna lõng otsa sai, siis tulid ka sangad tunduvalt lühemad - aga just sellisena see kott mull meeldibki. Ehk siis siit jälle kord tõestus selle kohta, kuidas isetehtud asjad mingil hetkel lihtsalt ise oma elu hakkavad elama. Võid ju ette mõelda, et teen nii- ja naamoodi, aga lõpuks ikka tuleb välja selline, nagu ta ise tulla tahab. Ja sageli palju paremgi, kui mõtlesid:)


Sees on kärtspunane vooder linasest kangast. Leitud kodustest varudest. Ja kott käib kinni tõmblukuga, mis samuti on punane. Sisse õmblesin taskud pisividinatele ja telefonile. Kuna kott väljast hele ja seest punane, siis tegin sees õmblused kontrastiks heleda niigida.


***

I started crocheting the squares in march already and I even told about it over here. But I didn't finish the bag until now. Crocheting the squares was fun and easy but it still took some time to finish it because there were all the time some reasons why I couldn't.

The idea of the project was to use some of my stash - all the cotton and bambus yarns. And of course this kind of summer bag is always a useful idea. At the beginning I wanted to do something really colorful and grazy but then I started to love those different beige tones mixed with some bright colors.

The result is quite classic and there's many similar bags like this in internet. But I like the simplicity of it. You can get very great looks by just using different colors and different yarns. Things don't need to be difficult. 9 squares in front and back, crocheted some trebels on sides and double crochets on handle (I'm sorry if there's hard to understand, because I'm not sure about my english here - I hope trebels and double crochet are correct words).

I used bright red linen fabric inside. And the zipper is red as well. There's some pockets for smaller things and a pocket for my phone. As a contrast I used white thread.