neljapäev, jaanuar 28

Avasin oma Etsy poekese


Seedisin seda mõtet juba pikka aega. Alguses tundus ilmatumalt keeruline ettevõtmine ning jätsin asja sinnapaika, siis aga tõstatas Marianne oma blogis teema ja see tekitas minus uuesti uudishimu ja mõtteid, mis siis kui ikkagi prooviks... Erilist lisapingutust see ei nõuaks, sest teen seda, mida mulle nagunii vabal ajal teha meeldib. Ainult et kaua sa ikka ainult endale teed ja oleks ju hea, kui ehk pisutki hobile kulutatud rahast ka tagasi tuleks. Ja üks väike salaunistus on olnud, et ühel ilusal päeval võiks mul olla oma väike butiik, kus müün oma disainitud tooteid. Aga nende "ilusate päevadega" kipub nii olema, et lähemale nad teps mitte ei jõua...

Seega siis otsustasin, et kas nüüd või mitte kunagi:)

Esimesed tooted - vilditud mobiilikotid - said alguse Craftwerki konkursist "Raamist väljas" Sügissonaat. Alguses mul olid hoopis teised tehnikad ja materjalid plaanis, aga kui juhtusin ühes kolmapäeva kollaažis üht fotot nägema, mis mulle konkursi jaoks idee andis, siis oli ka kohe selge, et see kotike saab olema esimeks katsetuseks. Et näha, kas idee töötab ja kas on mõtet edasi arendada. Mulle endale tulemus meeldis ja peale nuputamist ning katsetamist sain lõpuks lahti ka nendest vigadest, mis mind esimese koti juures tehnilise poole pealt häirima olid jäänud.

Tegelikult on selline disainimise protsess ääretult põnev! Mõtled välja, mida tahad teha ja milline võiks tulemus olla ja hakkad siis kavandeid ja lõikeid joonistama ning mõtlema, kuidas seda-teist asja tehniliselt lahendada. Kohati keeruline, aga väga huvitav!

Poes on esialgu muidugi vähe tooteid, ma alles tegelen nendega. Aga ei tahtnud ka pikemalt enam oodata, löön veel muidu põnnama. Nagu Peep Laja ühes oma blogi postituses räägib: piisavalt hea on piisavalt hea!

Loomulikult ma olen praegu suures pabinas. Kuidas läheb, millal tuleb esimene müük, kas üldse tulebki, kas oli mõtetki asjaga alustada... Äriinimene ma ei ole. Aga kui ei proovi, siis ei saagi kunagi teada, mis oleks võinud olla.

Kui kellelgi huvi tekkis, siis uudistada saabsiit:
sircu.etsy.com

***

I started with my own Etsy shop - sircu.etsy.com!

I had the idea for a while but it seemed to be too difficult so I let it be. Some time ago I started wondering again but what if I try... I would be doing something that I love to do anyway. This is my little passion and I'd like to design for others too, not just for myself. And so the decision came! My own little shop!

There's my very first collection - little felted phone cases. I already knew what I wanted to do but got the final idea from Craftwerk bag making challenge "Outside of the Frame" and here's my first bag. After testing and designing and testing I have four bags selling now and there will be more. (and I hope not just only bags)

I am a bit nervous about it. How am I going to do? Will I sell something? Will someone like my designs? The only thing I'm sure about is that I love making them:) Come and look around!

pühapäev, jaanuar 24

Triibusokid


Kudusin villasest lõngast triibulised sokid. Tavalisest pisut kõrgema säärega ja rõõmsalt värvilised! Ühed sarnased valmisid ka juba kunagi varem, aga need on lihtsalt ära kantud. Oli vaja uued teha. Ja ikka triibulised ja natuke igat värvi peavad minu sokid olema:)



Kanna ja varba osa kudusin topeltlõngast. Et oleks tugevamad. Ja kuna kududa oli jäigem, siis tegin varvaste juures kahandused kõik ületõstmisega kokku kududes. Tulemuseks ongi sellised omapärased vöödid. Eks tavaliselt parempidi kokku kududes oleks jäänud kenam ja ühtlasem, aga samas mind ei häiri. Kõige tähtsam, et ikka vastu peavad.



***

I knitted some striped socks from wool. A bit higher leg part than usual and lots of lots of colours! I had done this kind of socks once before but I worn them out and needed new socks. Well my socks must be a bit of every colour I like:)

esmaspäev, jaanuar 4

Jõulukingitused

Head uut käsitööaastat kõigile!

Jõudsin sel korral teha ka ise mõned väiksed jõulukingitused. Olen täielikult viltimise lainel ja pisikesed kotid on minu südame võitnud:) Neid on lähitulevikus tulemas veelgi, aga jõuludeks valmisid 3 prillitoosi.


Materjal:
merino viltimisvill (100% merino), kaks helebeezi ja tumepunane, Pilvelambad
Novita Hahtuvainen
(100% villane), oranz ja roosa, Karoliine Hõbelõng
Vooder: 100% polüester, helebeez ja oranz, Abakhan
Kaunistus: mulinee, seemnehelmed, viltimisvill

Kasutatud siis merino viltimisvilla, mille tellisin Pilvelammastest. Merino on väga pehme ja mõnus ning minu meelest nagu viltub ka tiba kergemini kui villane. Rääkimata säravatest ja imekaunitest värvidest! Mõne lapi viltisin kokku koos Novita villase vitimisvillaga.

Lõiked joonistasin ise. Peale nõelviltisin mummud ning tikkisin väikseid lilleõisi, lisaks siia-sinna mõned pisikesed seemnehelmed. Sisse õmblesin toon-toonis sobiva voodri.

Esimene prillitoos sai õrnades beezides toonides:


Teine aga soojades oranzides-punastest toonides:


Kolmas prillitoos sai midagi mõlemalt eelmiselt - heledal beezil taustal oranzid-punased mummud, seekord peale õmmeldud aplikatsioonidena. Tagumine pool on sellel kotil üleni punastes toonides: