pühapäev, märts 28

Meem: 7 head asja igas päevas / 7 good things in every day

Jõudsin lõpuks ka selle lubatud meemini, mille Sirliiz juba tükk aega tagasi mulle edasi andis. Ma kohe päris istusin ja mõtlesin neid 7 asja.


Esimene, mis kindel - iga hommik algab tassitäie kuuma kohviga. Ei saa öelda, et ma nüüd suur kohvigurmaan oleksin, aga harjumus on juba pikka aega ja muidu enam ei kujuta ettegi. Seda lihtsalt on vaja:)

First thing in the morning - a hot cup of coffee. I'm not exactly a coffe gourmet but I've used to start my mornings like this for a very long time and can't imagine it could be any other way:)


Teiseks on mul välja kujunenud iga hommikune ja õhtune jalutuskäik. Trenni inimene ma ei ole ja kui sammulugeja sain, siis otsustasin need 10 000 sammu päevas ära teha. Nüüdseks on sellest kujunenud väga meeldiv harjumus, mida ma tõesti naudin. Pisut pikem jalutuskäik tööle annab aega mõtteid klaarida ja tervisele on see ka ainul hästi mõjunud.

The second good thing - a little walk in the morning and in the evening. I'm not very sporty person but when I got my step counter I started counting my steps! Not less than 10 000 a day. And I really enjoy those walks, they give you some time to think about stuff. And it's good for the health as well!


Enamasti meeldib mulle jalutamise ajal muusikat kuulata. Varem ei tekkinudki päeva jooksul sellist momenti, kus saaks segamatult just oma lemmikumuusikat kuulata ja ma tundsin sellest päris puudust. Seega kaks head asja korraga!

Most of the time I like to listen some music when walking. Actually I didn't have any time for that before. So now I got two good things at the same time:)


Kõige suurem rõõm on muidugi igasugune käsitöö tegemine. Siia alla oleks kohe panna terve rida väikseid rõõme igas päevas, mida mulle meeldib teha. Vahet ei ole, kas õmblen või koon või vildin või heegeldan.

And of course, the most biggest joy in my every day life is doing craft - knitting, felting, crocheting - doesn't matter what, I love it all!


Kuigi ma väga kirglik kokkaja ei ole, meeldib mulle hea toit ja vahel meeldib mulle ka ise midagi väga head teha. Selle pildi peale on nüüd küll üks tõsine kokkamine kinni püütud:P Kui mu mälu ei peta, siis tuli siit lõpuks riisisalat.

Cooking is not my greatest passion but I love good food and sometimes I like to cook something good myself.


Aegajalt meeldib mulle ikka sirvida käsitööajakirju ja raamatuid ja siia alla käivad ka kõikvõimalikud käsitööblogid. Selle vastu patustan ma regulaarselt ka tööl, kui väikest pausi tahan ja siis käin ja googeldan ringi.

I like all kind of craft magazines and books and blogs. Often I find myself browsing the blogs even when should be working...

Ja loomulikult on kindlasti igapäevaseks suureks rõõmuks mu pere, kõik sõbrad ja toredad inimesed, kellega koos saab ikka aegajalt midagi ette võetud.

And finally of course my family and my friends:) What would be life without them!

Ilmselt on meem juba pikka aega ringelnud ja keeruline on leida neid, kellele juba poleks edasi suunatud. Aga siiski-siiski - Heleena, Maarit ja Alleraa - teie blogist ei leidnud ma seda meemi veel teps mitte:) Et kui siia lugema juhtute ja mahti on, siis pildistage ja kirjutage oma seitsmest toredast asjast.

reede, märts 26

Veel mõned prillitoosid / Few more felted glasses cases


Seekord sellised õrnad beežid. Nende pildistamine oli vist kõige keerulisem. Pildistamise ajal tundus, et saab ülevalgustatud ja hiljem arvutis, et ikka liiga tumedad... Aga pildi peale nad sain.


Üks üleni beež ja teine beeži-sinise kombinatsioon. Teise prillitoosiga tegelikult oli lugu nii, et beež vilditükk sai lihtsalt otsa! Ja üks sinine tükk oli lihtsalt üle. Ja kuigi alguses ei tahtnud ma neid mitte kokku panna, siis lõpuks hakkas mulle see variant palju rohkemgi meeldima kui üleni ühetooniline.


Sinise-beeži prillitoosi juures ma katsetasin ka varianti, kus ma mitte ei õmble aplikatsioonikest peale, vaid nõelvildin. Tulemus ei saanud selline nagu lootnud olin, aga samas omamoodi põnev ja karvane. Ja pisut teistmoodi kui mummud, mida olen viimasel ajal siin-seal kottidel kasutanud.


***

This time something beige and gentle. Taking pics of those cases was the most difficult. During the shooting it looked like to be overexposed but afterwards editing in computer they looked still too dark. Finally I got the pics I'm happy with:)

One of them is all over beige, the other one half beige and half blue. The real reason was that I came short of beige felt and had one piece of blue left over. At first I couldn't see them together in one case but now I just love the combination!


With this case I decided to use some new techniques, not sewing the appliques on case but needle felting. The result didn't come out as I expected but I like the way it did come out. Sweet and furry. I have been using needle felted bubbles in my work before but this is something different and new for me. Needs to bee experimented some more.

teisipäev, märts 23

Vilditud prillitoosid / Felted glasses cases


Blogis on küll pikka aega vaikus olnud, aga ma pole teps mitte niisama istunud. Disainisin ja viltisin ja õmblesin ja tulemuseks on mitu uut prillitoosi.

Nagu ikka, kõigepealt viltisin käsitsi valmis terve kuhja vildilappe (kasutatud Pilvelammastest tellitud merino viltimisvilla, mis mulle järjest rohkem ja rohkem meeldib). Siis hakkasin erinevaid toone ja tükke kokku sobitama. Idee ja disain on samad, mis juba varemgi tehtud. See on muidugi kõige mõnusam osa, kus saab mõelda ja nuputada. Mõni idee oli juba varem olemas, mõni asi tekkis tegemise käigus. Ja nagu ikka, need mõtted, mis tekivad täiesti juhuslikult, on need kõige paremad:)

Viimasena õmblesin kõigile prillitoosidele voodrid. Igaüks sai vastavalt oma värvitoonile sobiva. Voodrite õmblemine vist ongi selle töö juures kõige tüütum. Seal enam midagi väga mõelda ei ole, lõiked olen kõik varem valmis joonistanud. Ainult vaja masinal kokku siristada.

Prillitoosid lähevad müüki Etsy poodi.

Täna jõuan lähemalt näidata kahte prillitoosi.

Esimese jaoks sai kokku vilditud hele- ja tumerohelist villa (need on veel järelejäänud varud Novita Hahtuvainen'st). Pealt kaunistasin vilditükkidega ja tikkisin siia-sinna mõned lilled. Ei suutnud vastu panna ka kiusatusele lisada paar seemnehelmest. Tulemuseks sai selline samblaroheline metsaalune.



Teine prillitoos on segu oranzist, tumepunasest ja kärtsust roosast. See roosa on üks minu lemmikvärve ja sellepärast sai see prillitoos valdavalt just seda tooni:)



NB! Aitäh Sirliiz meemi eest! Lugesin sinu oma, mis inspireeris ka mind ennast kirjutama, aga kogun ikka esialgu veel hoogu. Loodetavasti jõuan peagi ka selleni:)

***

It's been pretty quiet here for a while but I haven't been sitting for doing nothing... I have been designing and felting and sewing and I have finished some glasses cases as a result:)

As usual I started with felting lots of different pieces in different colors, then matching the felted pieces together, designing, playing - my favorite part! I already had worked out some ideas, but I love when things just happen and the ideas pop out themselves. The last thing was sewing linings which was maybe the most boring part cause there's really nothing to think about. Just sewing-sewing-sewing... But every single piece got its own matching lining!

I'm able to present only few cases today but hope to show you others as well soon!

Glasses cases will be available in my Etsy shop.