kolmapäev, jaanuar 7

Hallikirju vest

Vahepeal on mul tegelikult ka mitu uut asja valminud ja jõulupuhkuse ajal oli aega pilte teha. Ega ma kõike korraga näita. Ikka järjekorras.

Muster: enda disain
Lõng:
Alvita Alpaka
(100% alpaka) - punane, tumehall, helehall
Katia Alpaka (100% alpaka) - tumehall, hall, must
Liann Lõngad
Kokku kulus lõnga: umbes 200 g
Vardad: ringvardad nr 3,5 ja servade jaoks nr 2,5


Ilukuduja blogis nähtud müts inspireeris mind sedavõrd, et ma kohe pidin midagi mustrilist tegema. Vestid on iseenesest ühed tänuväärsed asjad. Erinevalt kampsunist ei muuda nad olemist kohmakaks, samas aga annavad mõnusalt sooja.



Ja et ikka päris kindlasti soe oleks, valisin lõngaks pehme alpaka. Ükskord kudusin endale alpakast kindad ja olin väga rahul. Sõrmed ei külmetanud. Otsustasin siis, et sellest lõngast tuleb kindasti tulevikus veel midagi teha.


Vesti mustrid on kokku vaadatud siit-sealt ja ega siin midagi keerulist ju olegi. Alumise osa kudusin ringselt ühes tükis (mulle endiselt ei meeldi tükkide kokkuõmblemine) ja siis eraldi esiosa ja tagaosa. Ainult õlapealsed on kokku õmmeldud. Keskosas kahandasin ka pisut, et oleks rohkem kehasse. Planeerisin sinna ka kõige suurema mustriosa ja vbl poleks isegi olnud vajadust kahandada, sest see mustrikord nagunii tõmbub kokku. Või õigemini ei lase kudumil venida. Ma küll olin lõngajooksudega ettevaatlik ja püüdsin neid võimalikult lõdvalt hoida, aga eks see ole mustrilise pinna omapära üldse, et see ei veni. Ühesõnaga sai vest ülitäpne ja ma hoian pöialt, et see edaspidi pesus palju rohkem kokku ei tõmba :P



***

Here's a vest I finished recently. Knitted in Alvita Alpaka and Katia Alpaka. I love vests cause they're very comfortable to wear. They keep warm well and at the same time give enough freedom to arms. The bottom part is knitted in one piece (in round) and the top front and back separately. I really-really don't like sewing pieces afterwards, it's so inconvenient and usually doesn't look good. The only seems here are on the shoulders, I can live with that:) The pattern has been gathered from here and there and basically this is my own design.

6 kommentaari:

mariss ütles ...

väga ilus vest:) tekkis kohe tunne, et äkki peaks proovima endale ka vesti kududa...

Kadri ütles ...

Jaaaa, väga ilus ja inspireeriv!!!

Sirliiz ütles ...

Väga kaunis! Hästi armsad lõngad on sul ka valitud. Mustriliste asjade kudumine tundub mulle endiselt keeruline, ühe mütsiga olen tänaseks maha saanud. Aga vest on endilselt plaanis :)

Krentu ütles ...

Väga-väga ilus vest! Kui ma pilte vaatasin, siis kohe mõtlesin, et Sa oled nii nutikalt "kokkutõbava" koe sättinud keskkohta, et ei peaks kahandama, aga siis lugesin, et ikka kahandasid ka :)
Väga ilusad värvid ja mustrid!
Ma ise olen kahjuks see inimene, kellel vestiga käed-õlad külmetama hakkavad, seetõttu ei saa väga sooja vesti teha, tekib liiga suur temperatuurierinevus.

sircu ütles ...

Suured tänud kõigile ikka heade sõnade eest:) Ma väga palju ei kahandanudki, sest vaatasin juba kudumise ajal, et polekski tegelikult väga vajadust. Ma usun, et see variant toimiks täiesti, kui mingi suurem muster planeerida keskkohta, aga silmuste arv jätta samaks.

liisu ütles ...

Tõeliselt armas vest! :)