esmaspäev, märts 23

Ilmselt viimased talvised

Muster: ise
Lõng:
Alvita Alpaka
(100% alpaka) - tumehall
Katia Alpaka (100% alpaka) - must
Liann Lõngad
Kokku kulus lõnga: kuskil poolteist tokki, ehk siis umbes 75 g
Vardad: kindavardad nr 2


Siit veel ühed sõrmikud, mis valmis kootud ja siiani esitlemata. Tuleb tunnistada, need on minu päris esimesed sõrmikud. Ei olnudki nii hull kui kartsin. Keeruliseks tegin ma asja ise - otsustasin, et vaja ikka väike muster ka sisse kududa ja siis kippus segamini minema, kõik see pöidlakiilu kasvatamine ja mustrilehe lugemine ja lõngajooksude jälgimine, et ei oleks liiga lõdvalt või liiga tugevalt. Teise kinda kudumisega just juhtusidki kõiksugu asjad, mis valesti saavad minna ja muudkui harutasin ja harutasin. Ja kirusin, aga otsustasin, et lõpuni tuleb kududa.


Algusesse tegin 1:1 triibulise sooniku - parempidised silmad tumehalliga ja pahempidised mustaga. Üldine toon kinnastel jäigi tumehall ja nii kinda seljale kui ka peopesale kudusin sisse ornamendi. Et lugupeetud meespool, kes kindad endale sai, neid ikka ka kannaks, siis sai see mustri osa tehtud väga tagasihoidlikult mustaga. Tegelikkuses on sama aimatav kui pildi peal.

Teist korda ma ilmselt sellise ühe suure ornamendi mustriga enam kududa ei viitsi. Olin hädas sellega, et kui lõngajooksud vähe pikemad olid, siis kippusid nad põimides siiski paremalt poolelt silmuste vahelt välja paistma. Ei osanud muud mõelda, kui et oleks pidanud veel tihedamalt kuduma.

Kuigi tihedad tulid nad küll ja koepind jäi selline väga mõnus. Pisut tuleb kindaid veel täiustada, kuna kootud kindad autorooli peal on libedad, siis plaanis peo poolele must seemisnahk õmmelda. Paraku ei ole ma veel nahka kuskilt leidnud, käin kaltsukates perioodiliselt kaupa uurimas. Miks ei võiks tavalises kangapoes nahka müügil olla? Kunstnahku muidugi on igat sorti, aga nö pärisnahka ei ole minule silma hakanud.

***

Last pieces from winter stuff - my first gloves. Made of Alvita Alpaka (dark grey) and Katia Alpaka (black). Knitting gloves was not that difficult than I had thought. But I decided to knit in some extra pattern and had some hard time with that part. I unknitted more than knitted. But they're finished off now. At the beginning I knitted 1:1 ribbon - purled stitches with black and right stitches with grey. The main color is dark grey and a little ornament with black in the middle. It's hardly to see but it was ment to be this way or they will never be used by the owner. I'm planning to sew some leather on the gloves cause while driving a car they quite slippy on the wheel.

2 kommentaari:

liisu ütles ...

Paistavad mõnusad ja pehmed. :)

sircu ütles ...

ja tõesti on ka :) Alpaka on kinda kudumiseks väga hea lõng - pehme ja hoiab hästi sooja ka!