esmaspäev, oktoober 12

Talvele vastu!

Väga harva satun ma siia viimasel ajal postitusi tegema. Aga parem harva, kui üldse mitte. Tegelikult ei olegi ma viimasel ajal väga usin käsitööalal olnud. Nagu ikka, kipuvad kõik muud tegevused aja ära võtma. Aga ma korjasin kõik oma lõngad ühte karpi kokku ja otsustasin, et ilma mõjuva põhjuseta ma rohkem lõnga ei osta, kui sinna karpi ära mahub. Ja need, mis seal olemas, tuleks ka ära kasutada. Võtsin siis oma karbi ühel päeval ette ja hakkasin kuduma salli. Sellist kodust. Sest koduse salli puhul pole vaja värve sobitada ja üleüldse pole vaja mõelda, vaid lihtsalt kududa:)


Sall on kootud patentkoes. Ikka sellepärast, et oleks soojem. Ja et oleks ka mõlemalt poolt ühesugune. Vahelduva eduga on siin triipudeks kootud villast lõnga, mohääri ja alpakat. Kuigi plaan oli kududa täiesti segi-läbi suvalistest lõngadest, siis lõpuks jäi ikkagi roheline toon domineerima. Ehk siis ma ei suutnud ennast ikkagi lõngasobitamisest päris välja lülitada. Mitu tokki lõnga ma nüüd siia ära kulutasin, täpselt ei mäletagi.

Sallile järgnes müts. Samuti patentkoes. Kudusin pea ümbermõõdu laiuse ristküliku valmis, siis ühe rea tavalist soonikut, eelviimasel real kahandasin kõik pahempidised silmused ja viimasel kudusin 2 tk kokku. Allesjäänud silmustest tõmbasin lõnga läbi, õmblesin serva kokku ja nii lihtne ta oligi. Ma isiklikult eelistaksin küll ringselt kudumist (millele ei järgne ühtegi serva kokkuõmblemist), aga mul ei olnud piisavalt väikeseid ringvardaid. Lõngadest kasutatud peamiselt villast koos mohääriga ja rohelised triibud alpakast.

Kaunistuseks heegeldasin suure lille. Mütsi servad keerasin üles ja kinnitasin siit-sealt lõngaga.



Ning siiani ei ole ma suutnud veel üle saada Maru kinnaste lummusest:D Ikka käin neid vaatamas ja imetlemas. Ja mida rohkem vaatan, seda suuremaks isu läheb. Niisiis, kudusin veel ühed mummukindad (ka varem said ühed kootud ja neist on kujunenud minu lemmikud). Lõngaks jällegi villane koos mohääriga. Kudusin suuri ja väiksemaid mumme. Töö on küll aeganõudev, aga mitte keeruline. Servadesse heegeldasin nii randmeosasse kui ülesserva pitsi. Võibolla kaunistan ma nad hiljem ka ära ja neist saavad nö peokindad.


15 kommentaari:

Helen ütles ...

Mina võtaks küll selle komplekti pidupäeva-kudumiteks. Vaikselt kodus neid kanda oleks patt. :)) Ilusad värvid!

sircu ütles ...

aitäh:) hakkasin ise ka vaatama, et koduseks jätta oleks neid vist kahju...

Kadri ütles ...

Väga ilusad üllitised! Ma peaks ka midagi taolist oma lõngakasti sisuga tegema...

Krentu ütles ...

Nii armas kodune sall :)
Kas need mummud, mida sa kinnastele teed, on nö ühe rea mummud (et pöörad tööd muudkui edasi-tagasi ja kui mumm valmis, siis lähed kogu kindaga edasi) või mitme rea mummud (et kasvatad mummu jagu silmuseid ja siis kood kinnast edasi ja lõpuks võtad mummu silmused kokku)?
Väga kenad kindad tulid igal juhul!

sircu ütles ...

suured tänud!
Krentu, ma tegin need ühe rea mummud. Kasvatasin ühest silmast nt 5 või 7 silmust ja siis kudusin edasi tagasi mitu korda ning lõpuks tõmbasin kõik silmused uuesti kokku üheks. Ja kudusin rea lõpuni.

Sirliiz ütles ...

Väga armas talvevarustus sul :) Mummukindad võitsid kohe mu südame, peaks endale ka tegema.

sircu ütles ...

Tänud, Sirliiz:)

Kristi ütles ...

Sall on täpselt sügiseselt soe ja kirkane ning müts ja kindad kohe kutsuvad kandma!

sircu ütles ...

Aitäh! Väljas on juba nii külmad ilmad, et juba ongi aeg käes mütsi ja salli jaoks.

Krentu ütles ...

Aitäh :)

rinzik ütles ...

oled ikka hull käsitöölane:D koo mulle ka midagi;)

Maarit ütles ...

Oi, need mummukindad on väga lahedad!!

sircu ütles ...

Aitäh, Maarit!
Riina - anna aga tellimus sisse:P

Maarja ütles ...

need kindad on väga lahedad :)

Anonüümne ütles ...

The Informed еrotiс masѕage ConsumerTo gеt the bеst results, thiѕ hаir erоtic massage must be done
with ѕage, incenѕe, inѕtrumental music in thе baсkgrοund.

It dіd геlax my muѕclеѕ, Sаndу gοt personal.
Нotels haѵе large loсkers for bike,
snowboard and skі equipment.

Ηeгe is my web blog ... Sensual Massage