kolmapäev, juuni 6

Valge linane pluus suveks

Hei-hei kõigile! Kuigi blogi põhjal seda öelda ei saaks, on olnud vahepeal palju-palju käsitöölisi tegemisi. Talvel sai kootud kaks kampsunit, millest esimene läks täies mahus ülesharutamisele. Seejärel tuli üks põnevam projekt ühe raamatu tarbeks, millest saan kirjutada siis kui õige aeg käes. Kevade saabudes aga ostsin endale lõpuks ometi õmblusmasina ning peale seda olengi rohkem õmmelnud kui kudunud.

Selle valge pluusiga alustasin tegelikult vist juba paar aastat tagasi, aga kuna vene keelsest Burdast päris hästi aru ei saanud, jäi asi toppama. Saanud nüüd oma õmblusmasina kätte, otsustasin esimesena vanad asjad lõpetada.

Lõige: Burda 02/2007 (või lõikeleht nr 7831)
Kangas: lina-viskoosi segu



Kuna vene keelega mul lood just hästi pole, tellisin netist inglise keelse Burda lõikelehe. Sest mulle ei anna rahu, kui mingi asi on pooleli ja lahendamata. Nimelt ei osanud ma sellel pluusil esialgu kraed peale õmmelda. Niinimetatud Peeter Paani krae oli minu jaoks esimene kogemus. Ja selguski, et olin lihtsalt mõne detaili jätnud välja lõikamata...



Muide, nende nn Burda ümbrikulõigete pealt olengi vist kõige rohkem õmblemist õppinud. Seal on nii selgelt ja arusaadavalt kõik pisemadki sammud lahti kirjutatud. Aja aga näpuga järge ja õmble.



Kõige rohkem meeldivad mulle selle pluusi juures väiksed armsad puhvis varrukad. Ja ümarate nurkadega krae muidugi ka:) Kuid üldpikkus on minu meelest liiga lühike ja külgedelt ehk oleks võinud rohkem sisse võtta. Kuna ma aga nagunii unustasin nööbiliistud liimriidega tugevdada ja varrukaid otsa õmmeldes ei jälginud päris täpselt kokkuõmblemise märke, siis otsustasin päris uue pluusi õmmelda. Sellest aga õige pea järgmises postituses:)

Ja ikka-jälle suured tänud Cäpsile, kes pildid tegi!

2 kommentaari:

Arella ütles ...

Armas pluus! Suveks hästi mõnus.

Kadri ütles ...

Kena pluus. Ise õmblemine on alati imetlusväärne.