reede, jaanuar 18

Tundub, et ma polnud ainuke

Olen ikka aegajalt sirvinud ja ostnud pisikest "Minu käsitööd" ajakirja ja vahel leiab sealt päris põnevaid asju. Ma küll olen juba üht koma teist jõudnud kududa, aga päris kudumisproff ikkagi ei ole. Ükskord mõtlesin ühte kampsunit sealt kuduma hakata, aga õpetust lugedes jäi suu lahti... seal polndki muud, kui et kuduge lõigete ja mustriskeemi järgi... Ma olen harjunud, et ikka varrastele luua nii ja nii mitu silma ja kududa niimoodi nüüd nii mitu rida jne. Jäigi mul see asi kudumata, sest päris nii suurt tahtmist ka ei olnud. Eks ikka peab proovilappe tegema ja silmi lugema ja arvutama, ka siis kui õpetuses kõik kirjas on. Aga miski orientiir on ikka kasuks.

Tundub, et ma polnud ainukene hädaline:) Nüüd leidsin poest sellise kavala ajakirja, kus kõik tarkused kokku kogutud. Lühidalt ja konkreetselt. Ma pole küll läbi lugeda veel jõudnud, kuid sirvimisel tundus päris asjalik. Igatahes ostsin ära.

Ma julgeksin veidi viriseda viimase aja kudumisõpikute kohta. Mulle tundub, et nad ei ole väga asjalikud. Rohkem on pilte kui juttu ning seletusi. Paksu raamatu hind on päris soolane, aga kui lugema hakkad, siis nagu polegi midagi eriti. Võibolla teen ma ülekohut, aga nii vähemalt mulle tundub. Minu lemmikuteks on siiani need raamatud, mid kodust riiulilt leidnud olen (praegu ei tule nimed ja autorid meelde, aga võin selles osas seda kohta siin hiljem täiendada). Ja uuematest raamatutest meeldivad mulle kõige enam Anu Pinki käsitööõpikud. Nii kudumise kui õmblemise kui kõige muu kohta. Hea ja kodumaine lugeda ning ei ole klantspiltidega üleküllastatud.

2 kommentaari:

neverstop-ms ütles ...

Ma ostsin neid ajakirju iga kuu järjepidevalt. Teinud pole sealt midagi, sest õpetused on pea olematud, vigased, või lihtsalt nii napid, et ei viitsi hakata maailma uuesti avastama.
Vaatasin ka poes kaugelt seda uut ajakirja, mõtlesin, et äkki peaks ikka ostma... aga ei.
On siis ka asjalikuks osutunud see viimane number?

sircu ütles ...

Ma päris viimast käsitöö numbrit ei ole ostnud, aga see on selline eriväljaanne, kus õpetatakse põhimõtteliselt silmade loomisest kuni viimistlemiseni välja. Ehk siis et see peaks pidevalt kõrval olema, kui nendest ajakirjadest midagi teha. Lugesin veidi siit ja sealt ja tundub, et võib ostuga rahule jääda küll.