neljapäev, jaanuar 3

Vanaema õlasall

Mudel: Feather and Fan Comfort Shawl (kudumisõpetuse leiab siit)
Lõng: Alvita Alpaka (100% alpaka villa), erinevad toonid, kokku kulus veidi üle 400 g
Vardad: ringvardad nr 3,5


Head uut kõigile! Selline saigi minu esimene kootud õlasall, mis läks kingituseks vanaemale. Algul tundus, et pusimist on kohutavalt palju, aga tegelikult oli salli päris mõnus kududa. Aega muidugi võttis. Hakkasin kuu aega enne jõule pihta ja jõudsin mõned päevad enne kingi üleandmist valmis. Päris iga päev muidugi kududa ei jõudnud ka ja õhtuti vaid mõned read (aga oi kui pikad read).


Alpaka lõng on üks minu lemmikuid. Pehme ja soe ja ei aja kihelema. Võibolla õlasalli jaoks võiks olla midagi kergemat, et õlgade pealt maha ei libiseks. Samas sai sall lõpuks siiski piisavalt suur, et seda annab ümber mässida. Ma väga loodan, et vanaema seda mõnikord kasutab ka ja mitte ainult kingitusena kapis ei hoia nagu tal uute asjade puhul kombeks on.

7 kommentaari:

Sirliiz ütles ...

See sallimuster on mu üks lemmikuid kuigi ise kudunud ei ole aga iga järjekordset imetlen taas. Hästi armsad ja soojad värvid ja tundub juba selle poolest imemõnus.

Aga see on vist paljude vanaemade komme uusi asju mingiteks "paremateks päevadeks" hoida kuigi loogika ütleb, et millal neid siis veel kasutada, nooremaks ei saa meist keegi ju ;)

sircu ütles ...

Aitäh :)

Anonüümne ütles ...

Oi,kui ilus õlasall!

Muhv ütles ...

värvid on kümnesse! juba nende pärast hakkab salli vaadateski soe, rääkimata õlule võtmisest. väga ilus ja mõnus :)

sircu ütles ...

Tänud heade sõnade eest! Tundub, et vaev ikka tasus ennast ära. Kuigi tegelikult ei ole kudumine küll kunagi mingi tõsine vaev:)

Mari-Liis ütles ...

Väga ilus! Mulle meeldib ka värvide kombinatsioon, selline soe tunne tuleb:)

Tiina ütles ...

Vau kui ilus!! Ja millised imelised värvid! Mulle üldse meeldivad väga Su värvid siin piltidel. Sära ja harmoonia :)