neljapäev, veebruar 28

Mrs Darcy valmis

Mudel: Mrs Darcy (õpetuse leiab siit)
Lõng: Jil (100% villa), lillakaspunane ja Kido Mohair (71% mohääri, 29% polüamiidi), lilla; kokku kulus lõnga villast ca 250 g ja mohääri pisut üle 50 g
Vardad: nr 4,5
Detailid: nööbid (ostetud Abakhanist)

Tegelikult läks kudumine väga kiiresti. Niimoodi õhtuti nokitsedes - ma usun, et üks nädalake alustades esitükist kuni viimase nööbi etteõmblemiseni. Muidugi võttis ettevalmistus koos proovilappidega kauem aega. Ausaltöeldes ma ikka lõpuni välja muretsesin selle lilla tooni pärast, tundus liiga intensiivne ja pigem pidulik kui argipäevane. Aga nüüd kui valmis ja ka seljas käinud, tunnen ma ennast selles päris hästi.


Üle kõige meeldib mulle see, kuidas kampsun näpuga katsudes tundub. Kahju, et seda siin blogis kuidagi edasi anda ei saa - väga pehme ja mõnus:) Kindlasti tahtsin ma kududa villasest lõngast, kuna eelistan alati looduslikke lõngasid kõikvõimalikele keemia-imedele ja teiseks on minu suureks-suureks lemmikuks saanud mohäär - vaatamata avarale dekolteele oli mul selle kampsuniga tõeliselt soe. Muidugi peaks siia juurde ikkagi ka miski sallikese otsima, sest praegusel aastaajal (talv oleks muidugi nüüd liiast öelda) on nii palja kurguga ringi käia paha-paha.


Kõige tüütum kogu loo juures oli kokkuõmblemine. See osa meeldib mulle üldse kudumise juures kõige vähem. Katsetasin enda jaoks uut meetodit, mille kudumisraamatust leidsin - õmmelda silmushaaval töö paremalt poolt. Aga see võttis nii kaua aega ja oli tõenäoliselt kõige stressirikkam moment, mis ma läbi pidin elama. Eks tegelikul kokkuõmblused on ka selline asi, mis töö kvaliteedi reedab - kui on ikka näha, et on susserdatud-vusserdatud, siis võib see kogu üldmulja ära rikkuda. Olgu kampsun kootud kui perfektselt tahes. Positiivses plaanis vaadates - on veel, kuhu areneda.


Mul on kahju, et ma rohkem päikesepaistelisi pilte ei saanud teha. Peale esimese. Ühel hommikul täiesti ootamatult oli ilus ilm ja jõudsin siva hommikul enne tööle tormamist paar klõpsu teha. Aga sealt sai vaid ühe pildi ja ülejäänute jaoks ei jõudnud ma enam päikest ära oodata - tahtsin juba uut kampsunit ka ülejäänd maailmale näidata:)

***

Lisatud 29. veebruar:

Ja päike tuli:) Jälle hommikul vara ja kiirustades tegin pildid, aga kui keegi soovib lähemalt uurida, siis ehk on need veidi paremad kui eelmised. Ma juba väga-väga ootan kevadet ja valgemat aega, et saaks oma käsitöötegemisi paremini jäädvustada. Ja et oleks üldse rohkem energiat ja parem tuju:)

5 kommentaari:

Krentu ütles ...

tõesti ilus kampsun! see ainult suurendab mu soovi ka endale midagi sellist teha...

Karita ütles ...

See kampsakas on ju väga armas :)
Et seda kena vesti, millega sa meil külas käid, me juba kummardame, et see on vist siis järgmine ;)

Sirliiz ütles ...

Väga ilus kampsun! Ja tegelikult on pildilt näha küll kui pehme ja mõnus see olla võib ;)

Lisasin juba sinu kampsiku esimesi pilte nähes seele ka oma vaja-teha asade listi Ravelrys.

sircu ütles ...

aitäh:)

MARRE ütles ...

väga ilus kampsun ja nööbid on ka väga mõnusad :)
ja need päikeselised pildid panevad päikest igatsema selles kahtlases aastaajas.