teisipäev, märts 23

Vilditud prillitoosid / Felted glasses cases


Blogis on küll pikka aega vaikus olnud, aga ma pole teps mitte niisama istunud. Disainisin ja viltisin ja õmblesin ja tulemuseks on mitu uut prillitoosi.

Nagu ikka, kõigepealt viltisin käsitsi valmis terve kuhja vildilappe (kasutatud Pilvelammastest tellitud merino viltimisvilla, mis mulle järjest rohkem ja rohkem meeldib). Siis hakkasin erinevaid toone ja tükke kokku sobitama. Idee ja disain on samad, mis juba varemgi tehtud. See on muidugi kõige mõnusam osa, kus saab mõelda ja nuputada. Mõni idee oli juba varem olemas, mõni asi tekkis tegemise käigus. Ja nagu ikka, need mõtted, mis tekivad täiesti juhuslikult, on need kõige paremad:)

Viimasena õmblesin kõigile prillitoosidele voodrid. Igaüks sai vastavalt oma värvitoonile sobiva. Voodrite õmblemine vist ongi selle töö juures kõige tüütum. Seal enam midagi väga mõelda ei ole, lõiked olen kõik varem valmis joonistanud. Ainult vaja masinal kokku siristada.

Prillitoosid lähevad müüki Etsy poodi.

Täna jõuan lähemalt näidata kahte prillitoosi.

Esimese jaoks sai kokku vilditud hele- ja tumerohelist villa (need on veel järelejäänud varud Novita Hahtuvainen'st). Pealt kaunistasin vilditükkidega ja tikkisin siia-sinna mõned lilled. Ei suutnud vastu panna ka kiusatusele lisada paar seemnehelmest. Tulemuseks sai selline samblaroheline metsaalune.



Teine prillitoos on segu oranzist, tumepunasest ja kärtsust roosast. See roosa on üks minu lemmikvärve ja sellepärast sai see prillitoos valdavalt just seda tooni:)



NB! Aitäh Sirliiz meemi eest! Lugesin sinu oma, mis inspireeris ka mind ennast kirjutama, aga kogun ikka esialgu veel hoogu. Loodetavasti jõuan peagi ka selleni:)

***

It's been pretty quiet here for a while but I haven't been sitting for doing nothing... I have been designing and felting and sewing and I have finished some glasses cases as a result:)

As usual I started with felting lots of different pieces in different colors, then matching the felted pieces together, designing, playing - my favorite part! I already had worked out some ideas, but I love when things just happen and the ideas pop out themselves. The last thing was sewing linings which was maybe the most boring part cause there's really nothing to think about. Just sewing-sewing-sewing... But every single piece got its own matching lining!

I'm able to present only few cases today but hope to show you others as well soon!

Glasses cases will be available in my Etsy shop.

8 kommentaari:

Helen ütles ...

Hullult ilusad värvid!!!!
See viltimine on minu jaoks täitsa tume maa. Ma vaatan ja imestan, mida kõike ilusat saab teha. Peaks vist ära õppima.

sircu ütles ...

Aitäh, Heleena:) Soovitan soojalt proovida, mina ka võtsin pikalt hoogu ja nüüd ei saa enam pidama:P

Sirliiz ütles ...

Niiii ilusad! Kuku pikali lihtsalt, nii ilusad :)

Ma jään meemi tegemist ka ootama :)

sircu ütles ...

Aitäh, Sirliiz! Püüan kõigega nobedalt tegutseda:) et varsti siin veel lugemist oleks

Siret ütles ...

Pean ka mainima, et väga ilusad ja lahedad prillitoosid on :D

jõudu!

Kuutydruk ütles ...

Imelised! Teretulemas Etsysse! :) Sul on väga ilus pood ja ilusad asjad. Edu Sulle! :)

sircu ütles ...

Aitäh Siret ja Kuutydruk!

Anonüümne ütles ...

Väga kaunid prillitoosid. Soovin kinkida kallitele inimestele midagi sellist - ilusat ja armasat. Ise seda kunsti ei valda. Äkki saab sinuga kokkuleppele. Minu e-posti aadress on kjallai@yahoo.com