kolmapäev, oktoober 19

Tumepruunid kindad sinise triibuga

Triibumaania jätkub. Kui mulle jäi lõngakorvis korraga näpu vahele tumepruun ja türkiissinine lõngatokk, siis oli selge, et siit tulevad pruunil taustal sinised triibud.

Muster: ise
Lõngad:
Titan Wool Winner (100% meriinovill), tumepruun (7)
Steinbach Wolle Jumbo (20% vill, 80% akrüül), türkiis (58)
Liann Lõngad
Vardad: nr 2
Heegelnõel: nr 2


Kindad (või randmesoojendajad) on kootud parempidises koes, käeseljal kaunistuseks palmik, mis pisut vormi juurde annab. Palmikul on ka oma väike lisafunktsioon - kui muidu parempidine kude altäärest rulluma kipub, siis hoiab palmik siinkohal olukorra kontrolli all:)


Nii pöidlaots kui sõrmede osa on lahtised ja kaunistatud heegelpitsiga. Sõrmede juurde tegin topeltpitsi, et ülemisele servale rohkem raskust anda. Ja et ka iseloomu juurde anda, sest palmik ja pitsid koos muudavad ühe kinda tõeliselt peeneks ja naiselikuks.


Kui lõngadest üldisemalt rääkida, siis avastasin, et Winner on kindalõngana väga mõnus. Värvivalik lai, meriinovill ise pehme ja soe ega aja kihelema, samas villasele lõngale omaselt hoiab hästi vormi. Paraku kipub see küll aja jooksul kandes topiliseks minema ja siinkohal lambavillasele lõngale vastu ei saa. Ka alpaka on kulumise koha pealt parem ega reeda nii kergelt, kui tihedas kasutuses kinnas on. Samas ajab alpaka karva ja lambavillane ajab sügelema. Et ühel lõngal ühed head omadused ja teisel jällegi teised, katsu sa siis ühte ideaalset kinnast kokku kududa:)


3 kommentaari:

Siret ütles ...

See on nii ilus värvikombinatsioon! Sinu kudumid on kõik väga kaunid.

Ma ikka kadestan vahel, et ise ei oska nii hästi kududa :)

sircu ütles ...

Oi aitäh, Siret:) See on see paremik, mis ma siin blogis eksponeerin. Usu mind, mul läheb ikka palju asju aia taha ka, aga kes siis neist ikka räägib:D

Anonüümne ütles ...

Väga kena värvikombinatsioon! Ja ilusad käevarjud! Aga mis Winnerisse kindalõngana puutub, siis mõnus oli kududa ja mõnus kanda, ent aktiivselt kelgutav ja seejuures kätega kurve teegmaks pidurdav poisslaps vanutas Winnerist kindad ära paari nädalaga. Lumi (vesi) ja hõõrdumine ja ... läinud nad olidki. Juhtub.

Tiina segasummasuvilast