neljapäev, august 9

Pool tehtud, pool veel teha

Siin on pilt praegusest seisust:


Idee on lihtne - luua ringvarrastele kõik silmad, nii esi- kui tagatüki ning varrukate omad. Ja siis ringselt kududes hakata raglaani joont mööda silmi kasvatama. Kui kampsuni laius on käes ja samas ka käeaugu osa piisavalt pikk, siis lihtsalt mõlema varruka silmad tõsta abivardale oma aega ootama ja ainult kehaosa ringselt edasi kududa. Just niipalju kui pikka kampsunit keegi tahab. Hiljem siis tuleb kumbki varrukas eraldi valmis kududa. Võib kududa pikad käised, aga mina teen oma pluusil vaid paar cm soonikut otsa. Ma arvan, et ilmselt pean kaenla alt veidi õmblema ka paar pistet, sest muidu kipub sinna auk jääma. Ja valmis ta ongi:)

Puhvis varrukate saamiseks kasvatasin kohe üsna alguses igast silmast 2 ning paar cm enne lõpetamist kahandasin need lisasilmad ära.



Kui kedagi selline raglaani kudumine rohkem huvitab, siis koostasin endale enne kudumist väikese õpetuse ja selle saab siit (püüdsin teksti kohendada, et oleks ikka arusaadav ka kellelegi teisele peale minu enda). Loodan et sellest on abi, vähemalt saab asja tuumast aimu ning igaüks võib ise edasi katsetada.

1 kommentaar:

Sirliiz ütles ...

Mul on ka selle pluusi tegemine plaanis, ilmselt ostan ikka õpetuse kuna pildi järgi on minu jaoks üsna keeruline kududa.

Sulle edu, superilusad tööd on sul!